Thursday, June 1, 2017

S02E34: "ONCE UPON A TIME...I was ready for summer"

Και επιτέλους μπορώ να το πω! Μπορώ να το φωνάξω: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑ! Ήρθε και φέρνει μαζί του πολλά. Ανάμεσα σε αυτά όμως που θέλω να διώξει μακριά είναι το άγχος που μπορεί να έχετε αρκετοί εκεί έξω για έναν και μόνο λόγο που ακούει στο όνομα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Κλείστε όλα τα βιβλία, κάντε ένα διάλειμμα, χαλαρώστε και ακούστε με προσεκτικά. May the force be with you!





Το soundtrack του επεισοδίου. Γιατί θα σου λείψουν όλα το αμέσως επόμενο λεπτό πίστεψέ με. 



Τους μαθητές δεν πρέπει τους τρώει το στρες για να μπουν στις καλύτερες σχολές. Γιατί η καλύτερη σχολή είναι η ζωή σου. Ο εαυτός σου. Οι επιλογές σου. Εσύ. 

Και όμως όσα χρόνια και αν περάσουν το σχολείο θα σου λείπει πάντα. Γιατί εκεί έχτισες τα θέλω σου. Όλοι οι δρόμοι θα σε γυρίζουν εκεί που έμαθες να χτίζεις τα συναισθήματά σου. 

Ξέρω ότι η φράση «Μην αγχώνεσαι» γυρνάει στα αυτιά σου 24 ώρες το 24 ωρο. Είναι αυτή η φράση που γουρλώνεις το μάτι και σκέφτεσαι τι να πρωτοσπάσεις. Ή μπορείς πολύ απλά να απαντήσεις: " Α, ωραία τώρα που μου το είπες δεν θα αγχώνομαι!"  Λοιπόν, θέλω να κάνω ότι μπορώ για να διώξω το άγχος σου μακριά γιατί το πέρασα κι εγώ και το πέρασα σε όλο του το μεγαλείο όπως οι περισσότεροι. Είναι οι μέρες που μέσα σε κλάσματα δευτερόλεπτου περνάνε όλα τα συναισθήματα που έχεις από μπροστά σου!

Αρχικά λοιπόν θέλω να ηρεμήσεις! Το σημαντικότερο από όλα είναι να αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου. Όσο και αν λες ότι δεν προλαβαίνεις, εγώ επιμένω ότι έχεις. Έστω και μισή ώρα να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από το βιβλίο μέσα στην ημέρα είναι ότι καλύτερο για σένα. Να βγεις μια βόλτα, να μιλήσεις με τους φίλους σου, να δεις λίγο κόσμο, να πας για περπάτημα. Να κάνεις ότι σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει και σε κάνει να ξεχαστείς. Και αν βγεις με την παρέα σου ΜΗΝ κοιτάς το κινητό και ΜΗ ΜΙΛΑΣ για τις εξετάσεις!

Πριν την «πρεμιέρα» κανόνισε να κλείσεις τα βιβλιαράκια και τις αμέτρητες σημειώσεις που έχεις, κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και πέσε νωρίς για ύπνο. Μην κάνεις το λάθος να διαβάζεις όλο το βράδυ γιατί αυτό θα σε αγχώσει και θα σε κουράσει πολύ περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ηρεμήσεις και να πιστέψεις στον εαυτό σου. Το ξέρεις ότι είσαι διαβασμένος, το ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ίσα ίσα πρέπει να σκέφτεσαι ότι κοντεύει η στιγμή που θα τελειώσουν όλα και θα αρχίσεις να απολαμβάνεις!

Και έρχεται η μεγάλη μέρα. Ξυπνάς, παίρνεις όλες τις σουπερ δυνάμεις σου και ξεκινάς για το σχολείο. Όμως μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το πιο σημαντικό. Το χαμόγελό σου. Στην τσάντα σου δεν θα βάλεις ΤΙΠΟΤΑ αρνητικό μέσα. Ακούυυυς; Έτσι μπράβο!

Έχεις διαβάσει και νομίζεις ότι θα μπεις μέσα στην αίθουσα και θα τα ξεχάσεις όλα; Λάθος. Είσαι προετοιμασμένος και μόλις τα θέματα φτάσουν στα χέρια σου θα πάρεις μια μεγάλη ανάσα και θα ξεκινήσεις να γράφεις. Αυτό ήταν! Μόλις περάσει αυτό το άχαρο στάδιο της πρώτης μέρας, θα καταλάβεις ότι δεν είναι τίποτα. Και κάπου εκεί θα ξεκινήσεις την αντίστροφη μέτρηση για τα επόμενα μαθήματα για να ξεμπερδεύεις.

Και δίνεις το τελευταίο μάθημα. Ουρλιάζεις από χαρά. Και κλαις. Και νιώθεις ανακούφιση. Κι όμως δεν καις τα βιβλία γιατί νιώθεις ήδη μια νοσταλγία. Εντάξει οκ υπερβολή. Την επόμενη μέρα το νιώθεις όμως! Σου λείπει η πίεση των προηγούμενων ημερών. Λες είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Είναι γιατί τώρα ξεκινούν όλα. Είναι αυτός ο δισταγμός που έχεις όταν πας να ανέβεις το επόμενο σκαλοπάτι. Το μέλλον είναι μπροστά σου. Τα όνειρα που έκανες όλο αυτόν τον καιρό έφτασε η ώρα για να πραγματοποιηθούν. Ήρθε η στιγμή να πατήσεις play για την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σου. Γι αυτό φρόντισε να βάλεις τα καλά σου και να ανοίξεις τα χέρια σου πολύ για να μπορέσουν να χωρέσουν μέσα οι αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν σε όλη σου τη ζωή. 

Καλή επιτυχία. Καλή αρχή στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου. Το βιβλίο σου μόλις εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί! Είσαι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο..;




Και για όλους εσάς που δεν δίνετε Πανελλήνιες υποδεχθείτε τον καινούριο μήνα με χαμόγελο. Υποδεχθείτε την καινούρια εποχή με μια μεγάλη αγκαλιά στο διπλανό σας. Και όλα θα είναι πιο όμορφα. Τολμήστε. Ζήστε. Αγαπηθείτε. Με πάθος. Καλό καλοκαίρι πίπολ. Καλή επιτυχία. Και μην ξεχνάς, εσύ διαλέγεις το χρώμα που θα έχουν οι μέρες σου. Εμένα πάντως το ροζ συννεφάκι μου με ακολουθεί παντού και με κάνει κάθε μέρα να χαμογελώ!


P.S 1: 02:02 Make a wish

P.S 2: The eyes chico, they never lie.




P.S 3: Follow your dreams. 





Oli
xxx

No comments:

Post a Comment