Friday, May 26, 2017

S02E33: "ONCE UPON A TIME...I got SUNburnt"

Και κάπως έτσι μπαίνει το καλοκαίρι. Δειλά δειλά αλλά έφτασε! Και είναι η εποχή που οι πεταλουδίτσες πετούν και μαζί τους πετάει και η ψυχολογία μας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που εγκλωβίζονται στη σκέψη τους και χάνουν την απόλυτη μαγεία της εποχής. Όλα τα αρνητικά συναισθήματα που κουβαλάς από όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες ήρθε η ώρα να τα διώξεις μακριά. Έτσι όπως περπατούσα στο δρόμο λοιπόν, χαμένη στις σκέψεις μου, είναι δίπλα μου δυο κοπέλες που συζητούν για τις σχέσεις. Μια φράση ήταν ικανή να με κάνει να ξεχάσω τα δικά μου. "Γιατί με χώρισε; Μα είναι δυνατόν να είμαι μόνη μου και ειδικά το καλοκαίρι; Δεν ξέρω τι να κάνω" Εμ... σταματάω, τις κοιτάω και κάπου εκεί αποφασίζω να σου γράψω. Δηλαδή αλήθεια τώρα;! Λοιπόν, ο οδηγός επιβίωσης για το καλοκαίρι είναι εδώ. Καφεδάκι ή μοχίτο ανά χείρας και ξεκινάμε…Cheers!






Το soundtrack του επεισοδίου είναι αυτό. Γιατί αγαπώ το ροζ και το καλοκαίρι!





#Κανόνας ν.1: Αυτογνωσία και μετά αυτοπεποίθηση. Δεν επιτρέπεται να χρειάζεσαι την επιβεβαίωση από τους γύρω σου. Η αυτοπεποίθησή σου θα ανέβει μόλις καταλάβεις την αξία σου. Πολλές φορές είμαστε σε μια σχέση και το μόνο που μας νοιάζει είναι να είμαστε αρεστοί στο άλλο μας μισό. Λάθος. Γιατί αν ήταν σωστό θα έκανε και ο άλλος το ίδιο για σένα. Γι αυτό ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα ωραιότατο delete σε συμπεριφορές και ανθρώπους που δε χρειάζεσαι και να υποδεχτείς το καλοκαίρι που μόλις έφτασε! Είπαμε, έχει τα καλά του να είσαι single όταν κάνεις τέτοιο restart και ειδικά αυτήν την εποχή. 

#Κανόνας ν.2: Θα τις κάψω τις ρημάδες τις φωτό μου. Ε ναι! Ξεκίνα να σβήνεις ότι φωτογραφία έχεις με τον πρώην που σε πλήγωσε και εξαφανίστηκε και ετοιμάσου να καλωσορίσεις τον απόλυτο έρωτα που θα σου χτυπήσει την... ξαπλώστρα σε κάποιες από τις παραλίες που θα επιλέξεις να επισκεφτείς με τις φίλες σου. Είπαμε τον κλάψαμε αλλά φτάνει πια. Τραβάω λοιπόν μια κόκκινη γραμμή που λέει και το άσμα και προχωράω.


#Κανόνας ν.3: Βγες και διασκέδασε με την ψυχή σου. Εντάξει μη φτάσεις και στο άλλο άκρο να ξεσαλώνεις όπως κάνουν οι τουρίστες στα ελληνικά νησιά. Με μέτρο. Ξεκίνα να οργανώνεις τα σαββατοκύριακά σου με τις φίλες σου. Κανονίστε να πηγαίνετε σε διαφορετικό μέρος κάθε φορά για να μπείτε στη διαδικασία να ανακαλύψετε περιοχές και...ανθρώπους. Έχει αρκετό ενδιαφέρον, έχεις κάτι να περιμένεις κάθε Παρασκευή την ώρα που νιώθεις ότι θα εκραγείς από όλη την ένταση της εβδομάδας στη δουλειά και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σε περιμένει στις μαγικές σου εξορμήσεις.


#Κανόνας ν.4: Επόμενη στάση...διακοπές! Και ναι. Ήρθε η στιγμή για διακοπές με τις φίλες σου χωρίς γκρίνια. Θα τις οργανώσετε όπως θέλετε, θα κάνετε όλα τα κοριτσίστικα πράγματα για να χαλαρώσετε μετά από ένα πιεσμένο διάστημα χωρίς τα κοροϊδευτικά σχόλια του συντρόφου σου. Δεν θα χτυπάει το τηλέφωνό σου κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν θα νιώθεις τύψεις επειδή ο νεαρός στην παραλία σε φλέρταρε. Με συνοπτικές διαδικασίες επιλέγεις το μέρος που θα πας και περνάς τέλεια. Καλέ υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το ν'αποφασίζεις χωρίς να υπάρχει δράση - αντίδραση; Στο χέρι σου είναι ν'απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα ακόμα και αν θα το δεις με τις φίλες σου!


#Κανόνας ν.5: Περνάς και μόνη σου καλά! Μπορείς να απολαύσεις το χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου και μόνο! Να μην έχεις το άγχος να γυρίσεις σπίτι να ετοιμάσεις ατμόσφαιρα για 2, να αποφασίσεις μόνη σου τις αλλαγές που σκέφτεσαι να κάνεις στο χώρο σου ή στην εμφάνισή σου και όχι να περιμένεις το αυστηρό του βλέμμα την ώρα που θα του το ανακοινώνεις, να φοράς την αγαπημένη σου πιτζάμα με τα αρκουδάκια και όχι εκείνη τη σατέν που σου πήρε δώρο αυτός. Να σταματήσεις να στεναχωριέσαι για εκείνον. Να σταματήσει να τριγυρνάει στο μυαλό σου. Να κοιμάσαι όταν νυστάζεις χωρίς να υπάρχει η κλασσική συνομιλία στο τηλέφωνο αν είστε μακριά: Εσύ κλείσε, όχι εσύ κλείσε, όχι εσύ. Και να παρακαλάς από μέσα σου να το κλείσει για να κοιμηθείς επιτέλους! Με απλά λόγια να κάνεις όοοο,τι θέλεις. Φοβερό; Κι όμως συμβαίνει! Δοκίμασέ το. Θα είναι η ψυχοθεραπεία σου!

#Κανόνας ν.6: Μη βιάζεσαι. Όλα θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή. Μην αρχίζεις να αγχώνεσαι για το πότε θα βρεθεί ο κατάλληλος. Και προς θεού μην αρχίσεις τη μουρμούρα ότι κοντεύεις (ή είσαι ήδη) 30 και δεν έχεις βρει τον πρίγκιπα που θα σου φορέσει το γοβάκι. Το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί από τη στιγμή που θα κόψεις την κορδέλα για την έναρξη του καλοκαιριού είναι το πόσο μαύρη γαζέλα θα γίνεις (πάντα με προστασία και αντηλιακό φυσικά), σε ποιο νησί θα πας και πόσες ώρες θα έχεις κλειστό το κινητό για να ηρεμήσει ο εγκέφαλός σου. Είπαμε ή κάνεις delete και restart ή δεν κάνεις. 

#Κανόνας ν.7: Ένα βασικό συστατικό για να απογειώσει τη συνταγή σου για τέλειο καλοκαίρι είναι μαζί με το κινητό που θα πετάξεις στα συρτάρια του δωματίου σου είναι να βάλεις μέσα και κάθε εκδοχή του άγχους και του στρες που σε διακατέχει. Πετάς κινητό, ρολόι, υποχρεώσεις. Είναι οι μέρες σου. Απόλαυσέ τες. Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να στις χαλάσει. Ούτε το κόκκινο χρώμα που θα πάρεις στην αρχή και θα χρειαστεί να βάλεις τις κολλητές σου να σου βάζουν γιαούρτι για να σου περάσει!

#Κανόνας ν.8: Είναι κάποιες στιγμές που μπορεί να πέσεις ψυχολογικά. Οκ. Εκείνες τις στιγμές όμως πρέπει να σηκωθείς με μεγαλύτερη φόρα από εκείνη που σηκώθηκες από την τούμπα που έφαγες στο γυμνάσιο και θυμάσαι ακόμα. Και αυτό γιατί εσύ είσαι αυτή που θα κάνεις τον εαυτό σου να χαμογελά. Εσύ είσαι εκείνη που θα ΣΕ αγαπήσεις. Εσύ είσαι αυτή που θα κάνεις την αυτοκριτική σου και θα καταλάβεις αν τελικά άξιζε όλος αυτός ο πόνος που πέρασες για εκείνον. Εσύ είσαι εκείνη που θα αποφασίσεις να προχωρήσεις. 


#Κανόνας ν.9: Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν! Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μην μου πεις ότι ούτε μια στιγμή δεν έχεις σκεφτεί δεύτερη φορά αυτό που θα κάνεις ή θα πεις στο σύντροφό σου. Και αν δεν το έχεις κάνει σίγουρα έχεις ακούσει πολλά με σκοπό να σου αλλάξει εκείνος τη γνώμη. Boooooring. Αλλάζουμε σελίδα και πάμε παρακάτω. Κουράστηκα μόνο που το σκέφτηκα. Το ίδιο και συ. Κάνε εικόνα αυτό που θα σου πω λοιπόν: είσαι παραλία, έχεις ξεχάσει το κινητό σπίτι. Γυρνάς σπίτι, δεν ακούς μουρμούρα. Είσαι ευτυχισμένη. 


#Κανόνας ν.10: Έχεις όλο το χρόνο να κάτσεις να σκεφτείς. Να τα βρεις με τον εαυτό σου, να καταλάβεις τι θέλεις, πως το θέλεις και τι περιμένεις από εκείνον που θα είναι δίπλα σου. Ένα αρκετά σημαντικό σημείο είναι ότι όταν είσαι μόνη σου ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, συνειδητοποιείς τα λάθη σου και είσαι έτοιμη να τα ρίξεις με τρίποντο στο καλάθι των αχρήστων και να πας ένα βήμα μπροστά. Σίγουρα πέρασες δύσκολα, πληγώθηκες, πόνεσες, απογοητεύτηκες.  Εγώ θα σου πω ότι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις οπότε όλα όσα έγιναν και σε έφτασαν σε αυτό το σημείο, να θυμάσαι πως είναι για καλό!

Καινούρια εποχή, καινούρια διάθεση, καινούριο κεφάλαιο. Enjoy!


P.S 1: 08:08 Make a wish

P.S 2: Let it all go.




P.S 3: Follow your 8.





Oli
xxx

No comments:

Post a Comment