Tuesday, July 17, 2018

S03E35: "ONCE UPON A TIME...the most delicious cocktail was born"


Welcome season 3! Γιορτάζω, γιορτάζω λαλαλα. Ναι καλά κατάλαβες. Είχα τη γιορτή μου και αποφάσισα να μου κάνω το ωραιότερο δώρο. Επιστροφή στο μαγικό νησί. Εκεί. Εκεί όπου ανοίγει η ψυχή σου. Εκεί που ξεκινάς να γράφεις τις καινούριες σελίδες του παραμυθιού σου. Πόσες φορές είχες σκεφτεί πως ήθελες να πας; Πόσες φορές δεν μπόρεσες λόγω υποχρεώσεων; Και να που ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Γιατί όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και η μέρα σήμερα 17 Ιουλίου…

Σήμερα θα σου πω ένα καλοκαιρινό παραμύθι! Κάτσε αναπαυτικά κι εγώ θα σε μεταφέρω σε ένα μπαλκόνι. Στο μπαλκόνι που η θέα του σε ταξιδεύει εκεί που θα πιεις το πιο γεμάτο από όμορφες στιγμές κοκτέιλ.



Το soundtrack του επεισοδίου. Για να το ακούς πίνοντας το κοκτέιλ!





Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια νεράιδα. Που άπλωσε το πέπλο της και αποφάσισε να σε μεταφέρει στο αγαπημένο σου μέρος. Στο μαγικό νησί όπως λες. Ένα μαγικό μέρος που λατρεύεις να χορεύεις στους ρυθμούς των αναμνήσεων, των τοπίων, της αγάπης και των έντονων στιγμών. Ήρθε η ώρα να χορέψεις και να γεμίσεις με νότες το πεντάγραμμο του παραμυθιού. Επέστρεψες. Ήθελες πολύ καιρό να το κάνεις και ήσουν απόλυτα έτοιμη γι αυτό!




Δεν θα μπορούσε να μην ήταν επεισοδιακή η επάνοδός σου. Αγκαλιά με τους ανθρώπους που αγαπάς. Ενώ φτάσατε στο λιμάνι με τη λαχτάρα πως θα περάσετε απέναντι ξαφνικά σας λένε ότι δεν θα γίνουν δρομολόγια. Τιιιι; Δεν θα γίνουν; Θα γίνουν και θα παραγίνουν. Και όχι μόνο θα γίνουν, αλλά θα γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος ασφαλείας σε όλο το καράβι. Και το έκαναν. Ας τολμούσαν να πουν όχι!  Μπαμπάς, μαμά και εσύ κάνατε το κομμάτι σας! Και κάπως έτσι φτάνεις στο μαγικό νησί αργά το βράδυ. Μπαίνεις μπροστά μπροστά στο καράβι για να πατήσεις πρώτη στο λιμάνι. Σαν παιδί! Κατεβαίνεις πρώτη από όλους και κοιτάς δεξιά και αριστερά σα χαμένη. Χαμογελάς! Νιώθεις πολλά. Δεν ξέρεις πιο συναίσθημα υπερισχύει. Χαρά, ευγνωμοσύνη, λαχτάρα να πας στα μέρη που τόσο αγαπάς, αγωνία. Μια αγωνία γλυκόπικρη, μια αγωνία περίεργη, ένα σφίξιμο στο στομάχι που δεν μπορείς να εξηγήσεις απόλυτα. Ή μάλλον μπορείς. Αλλά το ξεπερνάς. Έτσι έχεις μάθει!

Μια οικογένεια που λατρεύεις! Η οικογένειά σου. Ένα σπίτι που έχεις ζήσει τις ωραιότερες στιγμές. Τα πιο δυνατά συναισθήματα. Και όμως, πέρασαν 3 χρόνια. Περίεργο ε; Εσύ βέβαια ούτε που θα το φανταζόσουν. Περπατάς και κοιτάς γύρω σου με τον ίδιο θαυμασμό. Με την ίδια δίψα για το μέρος. Πόσο σου είχε λείψει. Όλα.

Δεν θέλεις να φέρεις σε δύσκολη θέση κανέναν. Θέλεις μόνο να τρέξεις σα σίφουνας στην αγκαλιά του σκαθαριού. Και αυτό στη δική σου. Κάνει σαν τρελό που σε βλέπει. Και επειδή είμαστε κυρίες δεν θα σας πούμε τι έκανε μόλις σε είδε! Συνεχίζω λοιπόν… αυτήν την αγκαλιά περίμενες πως και πως! Και όλα τα παιδιά που είδες. Αγκαλιές και φιλιά και παιχνίδια με τα πιο όμορφα μωρά του νησιού!

Τα βήματα σου αργά, σταθερά και βουβά. Φωνές χαράς και συ απόλυτα ήρεμη και διαφορετική. Συνειδητοποιημένη. Δεν σκέφτεσαι τίποτα γιατί δεν θέλεις τίποτα, δεν περιμένεις τίποτα. Απλά περνάει από το μυαλό σου και ξαναφεύγει.

Οι μέρες περνούν ευχάριστα. Κάνεις πράγματα με τους ανθρώπους που αγαπάς. Πάτε βόλτες, γελάτε με την ψυχή σας. Είναι τέλεια, αυτό ήθελες, αυτό ζεις. Τίποτα άλλο.
Προσπαθείς να ρουφήξεις κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Εκεί. Που τόσο ήθελες να πας. Όπως είναι φυσικό, ο φόβος ελλοχεύει. Πώς θα είσαι; Πώς θα είναι; Πώς; 

Μεγάλωσε, ηρέμησε. Χαίρεσαι πολύ γι αυτό. Χαμογελάς. Από αγάπη. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και ας είναι 3 χρόνια. Θέλεις να πιεις να αποφορτιστείς. Λοιπόν, θα σου δώσω μια συνταγή για το ωραιότερο καλοκαιρινό κοκτέιλ. Αυτό που θα πιεις και θα σε ταξιδεύει πάντα σε εκείνον. Και αυτός θα έρχεται σε σένα. Μολύβι ,χαρτί, αγκαλιά το σκαθάρι και σημείωνε! Τα συστατικά του “Pink Olina” είναι απλά αλλά τόσο σημαντικά. Cheers!


100 γρ. κανέλα: Σ’ αρέσει πολύ και το ξέρει. Είναι το μαγικό συστατικό για όλα. Δίνει άρωμα σε κάτι που έχει ξεθωριάσει. Από τα χρόνια, από τη λήθη, από τη συνήθεια. Δώσ’ του ζωή.


100ml λαχτάρα: Λαχτάρα να ζεις. Μίλα. Πες όσα θέλεις. Τα άκουσες όλα; Ήθελες κι άλλο; Πες τα. Δεν είναι αργά. Αξία έχουν οι στιγμές. Αυτό μένει. Μην μετανιώνεις για τίποτα και έλα πιο κοντά. Μια λέξη δρόμος. Μια κίνηση. Πάντα με μέτρο και φειδώ.


1 βαλίτσα. Να τη γεμίσεις εμπειρίες. Έρωτα, πάθος, τόλμη. Τόλμη να κάνεις όσα νιώθεις. Αυτά που έμαθες. Αυτά που θέλεις να ζήσεις. Ξεκίνα το ταξίδι σου και να θυμάσαι πως ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν χάνεται. Μια γουλιά  δρόμος είναι. Και ίσως οι σκέψεις υλοποιηθούν. Απλά να ταξιδεύετε και να ανακαλύπτετε τον κόσμο. Πίνοντας την “Olina”!

1 χούφτα χρυσόσκονη. Την ίδια χρυσόσκονη που σου έχω πει να βάζεις λίγο πριν βγεις από το σπίτι. Να σου θυμίζει ότι είσαι μοναδικός. Να σε αγαπάς. Γιατί μόνο έτσι θα μάθεις να αγαπάς και τον άλλον. Θα είναι το πιο λαμπερό κοκτέιλ που έχεις πιει ποτέ, αυτό που θα φωτίζει και την πιο σκοτεινή γωνίτσα του εαυτού σου για να σε κάνει να χαμογελάς!


200 ml χαράς. Χαρά για εσένα που είσαι καλύτερα από ποτέ. Πιο ήρεμη από ποτέ. Κλείνεις τα μάτια σου και πίνεις μια γουλιά. Αρκεί για να τα ανοίξεις και να δεις τις αναμνήσεις που επιπλέουν στο ποτήρι. Επιλογή σου είναι αν θα τις αφήσεις εκεί ή θα τις φέρεις πιο κοντά σου!

Το κοκτέιλ αυτό δεν θα έχει πάγο γιατί τον έχετε σπάσει πολλάκις μαζί! Θα είναι ζεστό όπως η καρδιά σας. Και έτσι όπως θα βλέπετε τον καπνό να ανεβαίνει ψηλά θα παίρνει μαζί του και όλες τις αρνητικές σκέψεις! Τόσο απλά, τόσο όμορφα!

Είσαι πολύ χαρούμενη. Χαμογελάς. Είσαι γεμάτη. Αλλάξατε πολύ. Ηρεμήσατε. Άραγε τι σημαίνει αυτό; Το σημαντικότερο είναι ότι θέλεις να απαντήσεις ότι η μαγεία δεν χάνεται. Ίσα ίσα μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει ακόμα πιο όμορφη στα μάτια σας. Γιατί μετουσιώνεται.

Και που ξέρεις μπορεί κάποια στιγμή να χτυπήσει το κουδούνι και να σου φέρουν τη λίστα με τα καινούρια κοκτέιλ του καλοκαιριού. Το “Pink Olina” είναι έτοιμο. Και λαχταράς να το γευτείς! Μην ξεχάσεις ποτέ αυτές τις στιγμές. Μην αφήνεις να φεύγει κάτι τόσο μεγάλο. Πάρε στα χέρια σου το κοκτέιλ και δημιούργησε τη δική σου μπέρτα του σούπερ ήρωα που πάντα ήθελες. Αυτή που θα σε μεταφέρει εκεί. Χωρίς να φοβάσαι και χωρίς να βλέπεις να απομακρύνεται το αμάξι που μέσα είναι αυτό που αναζητάς και συ να παραμένεις άπραγος. Μην προδικάζεις – προεξοφλείς – προκαταβάλλεις (όπως θες πες το!) καταστάσεις. Μην σκέφτεσαι χαζά πράγματα. Κάνε αυτό που νιώθεις. Μεγάλωσες. Από όλα κάτι μαθαίνεις. Πιες σε αυτό. Μη φοβάσαι. Θα δεις πως αξίζει! Χωρίς πίεση, χωρίς άγχος.  

Πιες στον έρωτα. Στην αγάπη. Στις στιγμές. Στο φιλί που θα έκανε να χειροκροτήσουν όλα τα χαμένα δευτερόλεπτα που πέρασαν. Χωριστά. Το παρελθόν ίσως μερικές φορές πρέπει να απέχει. Για να επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ. Ακούγοντας το ίδιο cd, κάνοντας την ίδια βόλτα στην αγαπημένη σου διαδρομή. Χωρίς πολλά πολλά. Αν είναι ξέρει τι να κάνει. Άλλωστε εσύ δεν θέλεις τίποτα που δεν θέλει και ο άλλος. Εσύ απλός θεατής. Στο ίδιο σου το παραμύθι. Απολαμβάνοντας και κοιτάζοντας την αγαπημένη σου στροφή. Στο αγαπημένο σου μέρος. Με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μόνο αυτό θέλεις, μόνο αυτό σου αρκεί. Εκεί όπου το κοκτέιλ σας θα πάρει σάρκα και οστά. Δεν θα είναι ένα απλό κοκτέιλ. Ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που θα μαθαίνει σε όλους τι γεύση έχει ο έρωτας.


Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! Cheers! 


P.S 1: 00:00 Make a wish

P.S 2: Cheers to your dreams! 

P.S 3: Follow your magic. 

P.S 4: Μην ξεχνάς να χορεύεις! Τελικά ποιο ρήμα ταιριάζει περισσότερο;













Oli
xxx



1 comment:

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    ReplyDelete