Wednesday, October 30, 2013

S01E13: "ONCE UPON A TIME...I bought a time machine"

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Κάθε χρόνο η ίδια αντίδραση. Δεν με ενοχλεί το κρύο. Δεν με ενοχλεί ο χειμώνας. Αυτό που ΔΕΝ αντέχω είναι να γυρίζω το ρολόι μου μια ώρα πίσω. Δεν κερδίζω τίποτα. Ούτε ύπνο, ούτε μια ώρα παραπάνω «γλέντι» την ημέρα της αλλαγής. Αντιθέτως η συγκεκριμένη Κυριακή που ξημερώνει είναι η πιο δύσκολη Κυριακή του χρόνου.Με αφορμή αυτό το γεγονός θα σε πάω βόλτα στο χρόνο και θα κάνουμε στάση στις σκέψεις σου για να ξεχαστείς. Τι λές; Πρόσεχε σε βλέπω!





Το soundtrack του S01E13 είναι το πιο γλυκό τραγούδι όλου του κόσμου.




Λατρεύω τα κασκόλ, τα σκουφάκια, τις ατελείωτες ώρες χουχουλιάσματος. Τα Σαββατοκύριακα που είσαι όλη μέρα αγκαλιά με ζεστή κούπα καφέ, ταινίες, φαρδιές φόρμες μπασκετμπολίστα και κάλτσες χοντρές με σχεδιάκια. (Αντισεξουαλικό ε;! Το παραβλέπω). Αυτό είναι για μένα χειμώνας. Όχι αλλαγή ώρας και νύχτα από τις 5 το απόγευμα.





Κυριακή πρωί. Ξυπνάς, πας για καφέ, επιστρέφεις. Κοιτάς έξω και είναι νύχτα. Κοιτάς το ρολόι σου και εκείνη τη στιγμή έρχεται ο πανικός. Είναι μόνο 5. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά καταλαβαίνεις πόση χαρά παίρνω μόλις συμβαίνει το αντίθετο. Εκεί δεν με νοιάζει τίποτα. Μεγαλώνει η μέρα και όλα είναι τέλεια. Ας επιστρέψω όμως στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα που μικραίνει η μέρα και έρχεται η λεγόμενη καταθλιψάρα.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013. Η Κυριακή που αλλάξαμε ώρα φέτος. Κάθισα, έφτιαξα ζεστό espressaκι και αποφάσισα να «πνίξω» τον πόνο μου που άλλαξε η ώρα με το να σου γράψω. Αυτή τη φορά σκέφτηκα κάτι διαφορετικό.

Πόσες φορές αναρωτιέσαι αν είσαι ο μόνος που σκέφτεσαι ή κάνεις κάποια πράγματα. Για παράδειγμα περπατάς, ακούς μουσική και σκέφτεσαι ότι γυρίζεις videoclip. Ανα γεια σου. (Πρώτη φορά γράφω τη συγκεκριμένη φράση και δεν ξέρω αν γράφεται έτσι. Συγχώρεσε με).

Επειδή λοιπόν δεν είσαι μόνος σου σε αυτήν τη ζωή και για να νοιώσεις καλύτερα σου λέω πως το κάνω και ‘γω αυτό. Τι ποιο καλέ; Αυτό που σου είπα πάνω. Θέλω να μου είσαι συγκεντρωμένος όταν διαβάζεις και να μη χαζεύεις παράλληλα και στο facebook. Ευχαριστώ. 

Λοιπόν, συγκέντρωσα κάποια πράγματα που μου συμβαίνουν συχνά και είμαι σίγουρη πως θα σου έχουν τύχει τα περισσότερα από αυτά! 


1. Ξεκινάω με κάτι τρομερά εκνευριστικό. Χειμώνας, βράδυ, ξυπνάς,  και αφού σου έχει συμβεί το εξής


με το ζόρι σηκώνεσαι, πας τουαλέτα και φυσικά είσαι με τις κάλτσες γιατί βαριέσαι να φορέσεις παντόφλες.  Έχει νερά κάτω. Δεν τα βλέπεις. Τα πατάς. Πόσες φορές αντιδράς έτσι;




 Εγώ συνέχεια.


2. Αλλάζω εποχή και πάω στο καλοκαίρι. Ζέστη και αυτό τι σημαίνει; Κουνούπια. Πολλά κουνούπια. Πάρα πολλά κουνούπια. Είσαι τόσο κουρασμένος και πέφτεις να κοιμηθείς. Αφού έχεις βολευτεί έρχονται όλα ένα ένα μέσα στο αυτί σου. Και όχι μια φορά. Ε σηκώνεσαι νευριασμένος, ανοίγεις το φως και είσαι κάπως έτσι.  Μην ανησυχείς δεν είσαι μόνος σου.




3. Είσαι σπίτι με τους γονείς σου. Φωνάζεις τη μαμά σου να της δείξεις ΜΙΑ φωτογραφία. Το τονίζω. Μία. Είμαι σίγουρη ότι έχεις βρεθεί και συ στη θέση που την κοιτάς και περιμένεις να φύγει. Αμ έλα όμως που δε φεύγει.  Περιμένεις, περιμένεις αλλά τίποτα. Ώσπου στο τέλος συμβαίνει το παρακάτω:


4. Ανοίγεις γιαουρτάκι. Υγιεινά και καλά. Πες μου ότι και συ η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι αυτή:




Φανταστικό γιαουρτάκι μιαμ μιαμ. 

5. Αφού λοιπόν μπαίνουν σιγά σιγά τα κρύα, αυτό που δεν αποχωρίζομαι ποτέ είναι τα φουτεράκια μου. Όλα μου τα φούτερ έχουν κορδονάκια.  Και πάντα κάνω το παρακάτω μόλις το φορέσω. Εσύ;


6. Ξέχασα να σου πω και το άλλο. Την ώρα που φοράω το φουτερ γίνεται πάααααααντα το "κακό". Και εγώ μετά καταλαβαίνεις. 1,2,3 κάποια στιγμή έμαθα να κρατάω τη μέσα μπλούζα.




7. Υπάρχουν πολλές φορές που είμαι στο σαλόνι και ξαφνικά είμαι πολύ χαρούμενη και τρέχω τρέχω να χαιρετήσω μια φίλη μου που μόλις ήρθε σπίτι, ή τρέχω να σηκώσω το τηλέφωνο που χτυπάει σαν τρελό, ή τρέχω να παίξω με το σκύλο μου. Όπως εδώ.



Εδώ για την ακρίβεια τον ενοχλώ την ώρα που κοιμάται. Το προσπερνώ και συνεχίζω λοιπόν. Όπως καταλαβαίνεις η χαρά μου κόβεται απότομα 




 Μετά κλάααααμα.


8. Είμαι σπίτι και αποφασίζω να ξαπλώσω στον καναπέ να δω τηλεόραση. Φέρνω και κουβερτούλα γιατί έχει τόσο κρύο που κουλουριάζομαι σαν κρεμμύδι. Μόλις αναστενάζω ότι είμαι η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο που επιτέλους θα χαλαρώσω στον καναπέ μου μετά από μια δύσκολη μέρα, έρχεται το τέλος. Τι εννοώ; Αυτό ακριβώς. Αναθεματισμένο τηλεκοντρόλ.




  Γιατί σε μένα;


9. Κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό. Που για να αποφύγω να ξεβολευτώ και να σηκωθώ από το κρεβάτι γίνομαι ταρζάν.



10. Και σαν να μην φτάνει αυτό πριν κοιμηθώ τραγουδάω και χορεύω μια Macarena. Έτσι ακριβώς. Με αυτόν τον τρόπο.



11. Και βγάζω και το σκύλο μου βόλτα που το παίζει μάγκας σε άλλα σκυλιά αλλά πάντα γίνεται αυτό:



12. Θα σε πάω πίσω στο σχολείο. Εμένα πάντα όταν η δασκάλα μου μας έλεγε να ανοίξουμε σε μια σελίδα εγώ τις περισσότερες φορές άνοιγα το βιβλίο μου και έπεφτα αμέσως στη σωστή σελίδα. Ακόμα το κάνω. Αν πρέπει να ανοίξω ένα βιβλίο σε μια συγκεκριμένη σελίδα και το κάνω αμέσως μετά νιώθω σούπερ ήρωας. Κάπως έτσι.



13. Και τώρα θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Όταν μπαίνεις σε λεωφορείο ή μετρό προτιμάς να κάθεσαι σε μια θέση μόνος σου; Απαντάω εγώ για σένα. Ναι. Όταν λοιπόν έρχεται και κάθεται κάποιος δίπλα σου εσύ αντιδράς έτσι. Ναι είμαι σίγουρη.




14. Στα διαλείμματα του σχολείου, τουλάχιστον όταν πήγαινα εγώ σχολείο, παίζαμε κρυφτό. Τώρα παίζουν με ipad,iphone και tablet. Στο κρυφτό λοιπόν, πόσο συχνά πήγαινες πίσω από αυτόν που «τα φυλούσε» και περίμενες να κάνεις φτου για σένα; 





Νομίζω ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο βγήκε το «Όποιος είναι δίπλα μου,αριστερά μου, δεξιά μου και πίσω μου καίγεται!» Και αν σου έλεγαν ότι δεν μετράει αυτό που έκανες και έχασες τότε εσύ τους έλεγες :







ΑΑΑΑχ. Κάτι μου θυμίζει.

15. Κλασσική εικόνα όταν είσαι στον οδοντίατρο.



Μετά τα σκέφτεσαι στο αυτοκίνητο και γελάς. Έψαχνα φωτογραφία και για αυτό αλλά δεν βρήκα.



16. Θα σου πω κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ φοβάμαι αρκετά. Και ναι είμαι από αυτούς που κάθε μέρα τσεκάρω πίσω από τις κουρτίνες του μπάνιου μήπως βρω κανέναν εγκληματία. Αλλά πρόσφατα μια φίλη μου μού έστειλε αυτήν τη φωτογραφία. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Μήπως έχει δίκιο;



17. Έλα σταμάτα δεν λέω ψέματα απλά γελάω γιατί με κοιτάς έτσι. Αυτό μην μου πεις ότι δεν το έχεις πει. Αν το πεις λες ψέματα. Χωρίς να γελάς.



18. Για το τέλος σου αφήνω το καλύτερο για μένα. Όταν περπατάω πάντα μα πάντα περπατάω μέσα στα τετραγωνάκια. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι όταν είδα αυτή τη φωτογραφία δεν άντεξα και λύγισα.



19. Όπως λύγισα και με αυτήν που την αφιερώνω σε όλους τους άντρες γιατί να ξέρετε ότι είμαι από τις λίγες που παραδέχονται ότι αυτές τις μέρες του μήνα εσείς δεν φταίτε σε τίποτα και έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα. Ναι είμαστε απαίσιες.



20. Και επιτέλους πες στον μπροστινό σου να σταματήσει να το κάνει αυτό. Εσύ να το κάνεις . Αυτός όχι. Κανόνας.



Λοιπόν να σου πω κάτι; Γέλασα πάρα πολύ με αυτές τις εικόνες και πίστεψέ με συμφώνησα σε όλα! Σε όλα έχω τη δική μου εκδοχή. Είμαι σίγουρη και συ το ίδιο. Και πριν σου πω καληνύχτα δεν θα μπορούσα να παραλείψω να σου δείξω την κίνηση που κάνω πάντα μόλις ξαπλώσω που είμαι σίγουρη ότι κάνεις και συ. 




Σου στέλνω γλυκό φιλί για καληνύχτα και άλλο ένα για καλημέρα.


P.S 1 23:23 Make a wish. 

P.S 2 Μην ξεχνάς να χαμογελάς. Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου και βγες στους δρόμους. 


P.S 3 Cheers
P.S 4 Θερμή παράκληση. Όχι άλλo duck face. 




P.S 5 Think Pink 

Και άλλο ένα καινούριο κομμάτι του άντρα μου για κλείσιμο. 




Oli
xxx










No comments:

Post a Comment