Thursday, August 29, 2019

S03E36: "ONCE UPON A TIME...you became the writer of your book"

Μαγικά τοπία, ηλιοβασίλεμα που ζωγραφίζει τα μαξιλαράκια του ουρανού με τα χρώματά του και ένα μαυρισμένο χέρι που προσπαθεί να το βγάλει φωτογραφία για να θυμάται πάντα τις στιγμές που σαν … αποκάλυψη εμφανίστηκαν μπροστά στο απέραντο μπλε που σε ηρεμεί.

Είναι η εποχή που γυρνάς με άμμο στα πόδια και αλάτι στα μαλλιά. Η εποχή που όλα μοιάζουν καλοκαίρι. Στη δική σου αγκαλιά που λέει και το άσμα ασμάτων θα έλεγα. Αλλά επειδή είμαι αυτός ο άνθρωπος πριν μπεις στο σπίτι πλύνε τα ποδαράκια από την άμμο, ναι; Μπράβο καρδιά μου. Και τώρα μάλιστα.  Καφεδίνο, χαρτί, μολύβι και ξεκίνα τις σημειώσεις. Αυτό το συναίσθημα κάθε φορά που πάω να σου γράψω είναι τρομερό. Ενθουσιασμός και ανυπομονησία. Σα μικρό παιδί. Σαν παιδί που πάει πρώτη μέρα στο σχολείο. Και επειδή οι μέρες κοντεύουν για να ακούσεις το πρώτο «κουδούνι» εγώ είμαι εδώ για να φτιάξουμε μαζί την τσάντα που θα έχεις μαζί. Cheers!



Το soundtrack του επεισοδίου. Για να τραγουδάς την ώρα που θα είστε μαζί στο αυτοκίνητο. Με χέρι!




Το μόνο πράγμα που θα χρειαστείς για να γεμίσεις την τσάντα σου είναι ένα βιβλίο. Το βιβλίο σου. Το βιβλίο της ζωής σου που θα γεμίζει πάντα τις σελίδες της καθημερινότητάς σου με τα γράμματα που θα φτιάχνεις  τις δικές σου λέξεις. Τις δικές σου στιγμές.

Κάθε κεφάλαιο και επιλογή. Όλα είναι επιλογές. Να θυμάσαι πως ένα λεπτό μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Μια απλή μέρα που εσύ θα επιλέξεις να πιεις νερό αντί για καφέ μπορεί να σε φέρει κοντά στο άλλο σου μισό. Σε αυτό που πίστευες πως δεν υπάρχει. Κι όμως. Έστειλες ένα email και ο παραλήπτης είναι η αρχή της κοινής σας ζωής.

Έτσι όπως γυρνάς τις σελίδες του βιβλίου αυτό που ξεχωρίζει είναι η μυρωδιά. Από μικρό παιδί μου άρεσε να μυρίζω τα βιβλία. Είναι κάτι που δεν μπορεί να σου δώσει καμία οθόνη. Το μαγικό με αυτό το βιβλίο είναι πως εσύ του δίνεις χρώμα και άρωμα. Γιατί είσαι αυτός που ακουμπάει το μελάνι στις λευκές του σελίδες. Εσύ είσαι αυτός που θα κάνεις τον αναγνώστη να χαμογελά κάθε φορά που το άρωμα που θα αναδύεται από τις σελίδες του θα είναι γλυκό. Ξέρεις η ζωή κάποιες μέρες έχει και γλυκόπικρη αίσθηση όμως αυτό είναι που δίνει νόημα και κάνει πιο έντονο το συναίσθημα της ανακούφισης και της απόλυτης ευτυχίας και χαράς. Και αυτό το καταλαβαίνεις όταν έρχεται. Όταν έρχεται εκείνος που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Τόσο που δεν περίμενες ποτέ ότι θα ήσουν. Γιατί το «μαζί» νικάει τα πάντα.  Αφήνει πίσω κάθε φόβο, κάθε ανασφάλεια, κάθε άσχημη ανάμνηση. Και αυτό το βλέπουν όλοι όπου και να είναι. Ακόμα και εκεί ψηλά. Σε βλέπουν και χαίρονται. Κάθε ηλιαχτίδα είναι και ένα τους χαμόγελο! Γι αυτό παίρνεις το σιαμαιάκι σου, κλείνεις μάτια και προχωράς μαζί. Αγκαλιά. Η δύναμη της αγκαλιάς είναι μεγάλη. 



Η πρώτη μέρα στο «σχολείο» είναι ένα restart που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου. Σε κάθε κεφάλαιο πρέπει να βάλεις στόχο κάθε αναστεναγμός στο τέλος να γίνεται ανάσα ανακούφισης. Γιατί τα κατάφερες! Ακόμα και αν το προηγούμενο κεφάλαιο ήταν οι πανελλήνιες εξετάσεις πρέπει να σκέφτεσαι πως δεν υπάρχει αποτυχία. Κάθε βήμα και σκαλί. Θα κάνεις αυτό που πραγματικά θες και να θυμάσαι πάντα πως στο τέλος θα τα καταφέρεις. Αν δεν το έχεις νιώσει ακόμα τότε μάλλον δεν είναι το τέλος.

Κάπου ενδιάμεσα θα γράψεις για συναισθήματα! Αυτά που θα διαμορφώσουν το «είναι» σου στο τελευταίο κεφάλαιο. Εκεί που θα φτάσεις και θα σε περιμένει το ωραιότερο happy end που θα μπορούσε να γραφτεί.  Είναι η στιγμή που θα ανοίξεις το συρτάρι που είχες κλειδώσει την ερωτευμένη ελπίδα. Η «αποκάλυψη» έγινε και ζεις πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Άλλωστε τι είναι ευτυχία; Ένα ζευγάρι χέρια. Ένα ζευγάρι χέρια είναι αυτά που γυρνάνε πιο εύκολα τις σελίδες που λαχταράς να διαβάσεις. Γιατί δεν σου φτάνει και θέλεις κι άλλο! Κάθε μέρα και το χαμόγελό σου γίνεται και πιο μεγάλο! 



Μια χρονιά που θα τα έχει όλα. Και είσαι έτοιμη να τα υποδεχτείς. Όλα! Ανυπομονείς. Αυτό που μαθαίνεις να κάνεις όσο γράφεις είναι ν’αγαπάς. Πιο δυνατά. Πιο ουσιαστικά. Ίσως στο επόμενο κεφάλαιο γνωρίσεις και τον πολλαπλασιασμό. Γιατί με αυτόν μαθαίνεις να μοιράζεσαι. Στιγμές, σελίδες, κεφάλαια. Τη ζωή σου ολόκληρη!

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι συναρπαστική! Το βιβλίο σου είναι η σανίδα σου. Ανέβα και κάνε το βήμα σου. 




Και μην ξεχνάς: να κοιτάς εκεί. Εκεί που πάντα θα θέλεις να επιστρέφεις!



Καλή , όμορφη, χρωματιστή «σχολική» χρονιά. Το κουδούνι χτύπησε. Η πόρτα της τάξης άνοιξε και το θρανίο σου σε περιμένει για να περάσεις με άριστα το τεστ της πιο όμορφης περιόδου της ζωής σου.


Εγώ έβγαλα το ροζ στυλό μου και είμαι έτοιμη.



P.S 1: 02:02 Make a wish

P.S 2: Cheers to your book! 

P.S 3: Follow your pages. 

P.S 4: Watch one channel (https://www.onetv.gr/) Για να μην ξεχνιόμαστε εεε! 




Και για καληνύχτα αυτό:






Oli
xxx

No comments:

Post a Comment